Laitteet ja ohjelmistot opetuskäytössä (OTE = opetusteknologia)

Koordinointihanke toteutuu Tampereen kaupungin ja Kaustisen OTE_suomenkartta_hankkeet_2013kunnan yhteiskoordinaationa. Koordinoitavia kehittämishankkeita on kattavasti eri puolilta Suomea yhteensä 46.

Tampereen kaupunki tekee yhteistyötä Tampereen seutukunnan kuntien, Tampereen seutuhallinnon sekä Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median laitoksen kanssa teemana Koulun laitteet ja ohjelmistot tehokäyttöön. Kaustisen kunnan kanssa yhteistyötä tekevät Jyväskylän yliopiston Agora Center ja informaatioteknologian tiedekunta teemana Pedagogisesti kestävät laite- ja ohjelmistoratkaisut opetuksessa.

 

Yleistä koordinointihankkeista

Opetushallituksen julkaisua Tutkittua tietoa oppimisympäristöstä – Tieto- ja viestintätekniikan käyttö opetuksessa lainaten:

“Jatkuvasti yhtenä haasteena on ollut se, että kehittämishankkeissa tehty työ ei riittävän vahvasti ole jatkunut hankkeiden päättyessä eikä niissä saavutettuja tuloksia ole saatu tehokkaasti siirrettyä muiden oppilaitosten arkeen.”  (Mikkonen, Vähähyyppä, Kankaanranta, 2012)

Opetushallitus onkin vuonna 2010 perustanut kehittämishankkeiden tueksi koordinointihankkeita, joihin kehittämishankkeet sisältönsä perusteella on sijoitettu.  Koordinointihankkeiden seitsemän koordinointialuetta ovat:

  •  Laitteet ja ohjelmistot opetuskäytössä (OTE)
  •  Etäopetus (EKO)
  •  Peli- ja virtuaalimaailmat (OVI)
  •  Sosiaalinen media (SOMY)
  •  Muuttuva oppimaisema – tilat ja kalusteet (MOM)
  •  Kansainvälisyys
  • Ruotsinkielinen koulutus

Kaikkien koordinaatiohankkeiden yhteinen blogi löytyy osoitteesta http://www.oppiminen.fi/ .

Koordinointihankkeiden tehtävänä on edistää kehittämishankkeiden verkostoitumista ja hanketietouden levittämistä sekä oman koordinointialueen kehittämistyötä. Kehittämishankkeista nousseiden hyvien käytäntöjen mallintaminen ja saaminen laajaan opetuskäyttöön on keskeinen tavoite.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s