Hyvää Joulua ja hyvää jatkoa – OTE-koordinointi päättyy!

Uusi vuosi 2014 lähestyy ja samalla OTE-koordinointihankkeen päätös. Kolmisen vuotta on nyt takana, joiden aikana koordinointi- ja kehittämishankkeissa on tehty, nähty ja koettu paljon.

Kuva: Malene Thyssen, http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Malene CC (3.0) -BY-SA

Kuva: Malene Thyssen, CC (3.0) -BY-SA

Koordinointihankkeet perustettiin vuonna 2010 luomaan verkostoja OPH:n lukuisten kehittämishankkeiden avuksi sekä markkinoimaan hankkeissa syntyneitä käytänteitä ja tuotoksia. Samalla olemme olleet aktiivisesti mukana seuraamassa oppimisympäristöjen kehittymistä sekä opetusteknologian trendejä. Näiden tavoitteiden pohjalta olemme reissanneet ympäri Suomea tapaamassa hankkeita, osallistumassa tapahtumiin ja pitämässä koulutuksia. Näin olemme olleet hankkeiden tukena, luoneet mahdollisuuksia verkostoitua sekä levittäneet hankkeiden hyviä käytänteitä.

Selvityksiä, videoita ja tutkimusta olemme tehneet myös. Koordinointihankkeiden ja OPH:n yhteinen julkaisu ”Kokemukset kiertoon – ideoita oppimisympäristöjen kehittämiseen” kääntyi vielä toiselle kotimaiselle, ja pdf:n ja mobiiliversion lisäksi siitä on teetetty painettu versio. Kaikissa näissä julkaisuissa tarkoituksena on ollut taltioida kehittämishankkeissa laitteiden ja ohjelmistojen opetuskäytöstä saatuja kokemuksia. Materiaalit löytyvät blogista vielä OTE:n päätyttyä, mutta ne siirretään pysyvämpää säilytystä varten osoitteisiin tvt.tampereenseutu.fi sekä tulevaisuudenkoulu.net. Näiltä sivuilta löytyy runsaasti muutakin opetuksen tvt-asioihin liittyvää tietoa ja ohjeistusta, joten kannattaa käydä tutustumassa.

Kuva: Mg-k, CC (3,0)-BY-SA

Kuva: Mg-k, CC (3,0)-BY-SA

Osana OTE-tutkimusosuutta kehitetty Opeka-kysely puolestaan syntyi tarpeesta saada tietoa Suomen koulujen tvt-tilanteesta, opettajien teknologiataidoista sekä laitteiden opetuskäytöstä. Tämä työkalu jää hankkeen jälkeenkin vapaasti käytettäväksi työkaluksi ja avuksi kouluille ja opettajille. Tällä hetkellä Opekaan on vastannut 8677 opettajaa 911 Suomen koulussa 124 kunnan alueella. Ensi keväänä luvut nousevat jälleen, kun muun muassa Helsingin ja Espoon koulut ottavat Opekan käyttöön. OTE-hankkeen päätyttyä Opekan kehittämistä jatkaa Tampereen yliopisto, ja uusia kehittämisrahoituksen lähteitä haetaan. Suunnitteilla on myös uusia versioita Opekasta eri kohderyhmille. Odotamme innolla, mitä niistä tulee.

Nämä koordinointihankkeen kolme vuotta ovat olleet kiireisiä, jännittäviä ja antoisia. Lämpimät kiitokset lukuisille yhteistyökumppaneille, kehittämishankkeille sekä tukijoille! Teidän mukana olonne on tehnyt tavoitteista totta. Vaikka koordinointihankkeet päättyvät uudet tuttavuudet säilyvät, kuten myös kehittämishankkeiden hienot tulokset. Vielä kerran kiitoksia ja oikein hyvää ja rauhallista Joulua ja Uutta Vuotta 2014 kaikille!

Terveisin nykyiset ja entiset OTE-tiimiläiset!

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE). Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s