OTE-hankkeet verkostotapaamisessa

OTE ja kehittämishankkeet kokoontuivat perjantaina Jyväskylään viimeiseen verkostotapaamiseen. Hankkeista saapui paikan päälle kahdeksan osallistujaa ja kaksi osallistui AC:n välityksellä. Kun saimme joukon jatkoksi vielä Jukka Tulivuoren OPH:sta, koossa oli juuri sopiva rupattelujoukko. Seuraavassa muutamia keskustelussa esiin nousseita asioita.aloitellaan

Keskustelut alkoivat hankkeiden kuulumisilla. Mollassa jatkohanke on aluillaan ja suunnitelmissa on mm. kehittää uusi oppimispeli (”Molla abc” oli hitti) ja ottaa koekäyttöön Windows-tabletit. Valmos-hankkeessa taas on valmistumassa sähköinen kuvasanakirja suomea toisena kielenä puhuville. Innokas!-hanke järjestelee kiireisenä Suomen ensimmäistä koulujen robottiviikkoa ja Innolukio kehittelee apuvälinettä lukiolaisille uusien ideoiden synnyttämiseen. Innolukio myös suunnittelee laajentumista ammattikoulun puolelle, eli tulossa on InnoAmis!

Vantaalla on päätetty ottaa Opeka käyttöön kaikissa kaupungin kouluissa. Vantaalla onkin nyt eniten kyselyyn vastanneita opettajia koko Suomessa! Tavoitteena on tehdä Opekasta vuosittaisen seurannan väline ja käyttää saatuja raportteja koulutusten suunnittelun sekä laitehankintojen kohdennuksen pohjana. eOps 3.0 -hankkeen syksy on mennyt Office 365:n käyttöönotossa ja ISOverstas on hankkinut laitteita ja järjestänyt koulutuksia. Osa hankkeiden suunnitelmista ei ollut vielä julkista tietoa, joten ei niistä tässä sen enempää.

Tulivuori

Kuulumiskierroksen jälkeen Jukka Tulivuori kertoi OPH:n hankerahoituksen taustoista ja tulevaisuudesta sekä tekeillä olevasta ops-uudistuksesta. Tvt on tulossa vahvasti osaksi opetussuunnitelman eri osa-alueita, kuten oppimisympäristöjen, toimintakulttuurin ja työtapojen kuvausta. Taina Lehtonen taas summasi puheenvuorossaan kokemuksiaan koordinointihankkeista, joiden loppuminen oli ennen kaikkea pettymys. Yhteinen tapaaminen päättyi palautteen antoon sekä Otteelle että OPH:lle. 

Taina_LehtonenKiitos kaikille mukana olleille! Toivottavasti OTE-hankkeen kautta löydetyt kontaktit säilyvät vielä koordinoinnin päätyttyäkin.

Mainokset

Tietoja thheidi

Tampereen OTE-hankkeen projektikoordinaattori
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE) Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s