Innolukiogaala palkitsi lukiolaisten luovuutta

Innogaalan video ja valokuvat

Voittajalle 5000€ stipendi musiikin opetuksen lupaavasta keksinnöstä

Valtakunnallisen Innolukio-kilpailun voittajia juhlittiin keskiviikkona Helsingin kaupungintalon juhlasalissa. Kilpailuun tuli satoja töitä, joista nyt palkittiin 30 parasta yhteensä yli 30 000€ arvoisilla palkinnoilla. Yritykset ja hankkeen taustayhteisöt antoivat lukiolaisten ratkottavaksi haasteita, joiden ratkaisuideoita on syksyn ajan kehitelty Innolukion verkkoalustassa.

Juhlapuheen lukiolaisille piti palkinnot jakanut pääministeri Jyrki Katainen. Pääpalkinnon voitti Perttu Pölönen Vaskivuoren musiikkilukiosta Vantaalta musiikinteorian opetusmetodilla, joka sisältää teknisen apuvälineen. Kilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja Virpi Utriainen korosti, että Pölösen luoma kokonaisuus painottaa monia pedagogiikan kannalta tärkeitä asioita, kuten motivaatiota, kiinnostusta ja teorian ymmärtämistä. Opetusmetodin keskipisteenä on Pölösen keksintö, jolle on haettu patenttia.

Kokonaisuudelle on nähtävissä jopa kansainvälisiä markkinoita. Toiseksi sijoittui Ressun lukion opiskelija Linnea Erkamo työllään Maistelulusikka messukäyttöön. Erkamo kertoo kuinka häntä ärsytti, kun messuilla piti heittää roskiin lusikan lisäksi melkein puhtaan lautasen. Tämän jälkeen hän kehitti ratkaisuksi erityisen maistelulusikan. Hän on saanut keksinnölle hyödyllisyysmallisuojan ja neuvottelee parhaillaan keksintönä kaupallistamisesta. Kilpailusta helsinkiläinen Erkamo sai 3000€ stipendin.

Kolmannen palkinnon ja 2 000€ stipendin voitti Fanni Lyytikäinen, Etu-Töölön lukiosta. Hän oli kehitellyt ”Get healthy in Helsinki” –konseptin, joka tarjoaa hyvinvointipalveluja turisteille. Fanni Lyytikäisen työ yhdistää erinomaisella tavalla matkailijoiden ja lukiolaisten tarpeita. Matkailijat saavat haluamiaan sisältöjä ja lukiolaiset työn ohella kielitaitoa. Lisäksi 1000€ stipendeillä kymmenen parhaan joukossa palkittiin kahden kiehtovan peli-idean lisäksi seuraavat työt: Lukiolaisten psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia pitkinä koulupäivinä lisäävä Hyvinvointihetki, Nuorten työllistymistä edistävä yrityskonsepti, Applikaatio digitaalisesta jalanjäljestä huolehtimiseen, Toisenlainen Lahjakortti sekä

Siilinjärven lukion Albumit auki ja porisemaan, jossa lukiolaiset ja ikäihmiset kohtasivat valokuvien editoinnin parissa. Pääministeri Katainen palkitsi Innolukion avajaisissa syksyllä antamansa viikkotehtävän parhaat ratkaisijat. Nuorten syrjäytymistä koskevan tehtävän voitti Mark Turunen Etelä-Tapiolan lukiosta. Julkisten palveluiden kehittämiseen haastaneen toiseen tehtävään esittivät parhaimman ratkaisun Ajlin Karaxhija ja Ronja Järvelän Olarin lukiosta.

Innolukio on Opetushallituksen rahoittama lukiolaisten oppimisympäristö. Sen tavoitteena on havahduttaa lukiolaisia innovatiiviseen ajatteluun ja yrittäjyyteen. Innolukio-konsepti on lähtöisin Ylivieskan lukiosta, jossa sitä on pilotoitu parin vuoden ajan keksintökurssin pohjalta. Nyt se on laventunut valtakunnalliseksi hankkeeksi, jonka kehittäjäyhteisöön kuuluvat mm. Opetushallitus, OAJ, Suomen Kuntaliitto, TEM, Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto, Suomen lukiolaisten liitto, Teknologiateollisuus ry, TAT, MTK, Nuori yrittäjyys ry, DNA Oy, Nokia Oyj ja Microsoft Oy.

Innolukio on monivuotinen hanke, joka pyrkii omalta osaltaan edistämään lukion uudistumista. Tänä vuonna tavoitteena on levittää nyt saatuja tuloksia entistä laajemmin koko lukiokentän käyttöön. Lisätietoja Innolukion verkkosivuilta www.innolukio.fi, mistä löytyvät mm. kaikki kilpailussa palkitut lukiolaiset. Avajaistilaisuuden videokooste on nähtävissä kotisivuilla 24.1. alkaen.

Lisätietoja:

Ari Ervasti
Innolukion projektipäällikkö
Puh. 044-429 4437,
ari.ervasti@ylivieska.fi

Mainokset
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE). Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s