Pedagogisesti perusteltua opetusteknologiaa Virtuaaliopetuksen päivillä

vvop-esiteValtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät järjestettiin 3. – 4.12.2012 Helsingin messukeskuksessa. Tavoitteena oli innostaa ja kannustaa käyttämään tieto- ja viestintäteknologiaa opetuksessa pedagogisesti järkevällä tavalla. Tarjolla oli useita eri seminaareja.

Torstain ohjelmassa kantavana teemana oli opetussuunnitelman muutos ja siihen liittyvä tietotekniikan vahvistuminen kouluissa. Esi- ja perusopetussuunnitelman kirjoittamisessa on keskitytty nyt enemmän korostamaan tietotekniikan hyödyntämistä jokaisessa oppiaineessa. Iltapäivän seminaareissa oli esillä esimerkiksi innovatiivisuuteen kannustava Innolukio sekä Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa ja oppimisessa -hanke, jossa käytetään tablet-laitteita melkein jokaisessa oppiaineessa.

Ständeillä oli esillä runsaasti sähköistä oppimateriaalia esimerkiksi Sanoma Pro:lta ja Opinajalta. Sähköinen oppimateriaali vaikutti laadultaan todella hyvältä ja opettajan aikaa ja hermoja säästävältä. Ainoa ongelmallinen asia on toteutus flashilla, jolloin iPadeilla ne eivät oletuksena toimi, jollei lataa ylimääräistä flash-lisäosaa (OTE-väki suosittelee lämpimästi). Materiaaleja pystyy testaamaan ilmaisversioina ja täysimittaisen materiaalin kustannukset kokonaisuudessaan olivat hyvin kohtuulliset. Älytauluja/-pöytiä löytyi useilta eri firmoilta, mukaanlukien Smart, Promethean, Aronet ja Sahara Nordic.

OTE-tiimiLaitteet ja ohjelmistot opetuskäytössä -koordinointihankeen ständillä pääsi tutustumaan mitä eri kouluilla on tehty tietotekniikan avulla. Ratkaisua on haettu muun muassa etäopetukseen oppijoiden pitkän koulumatkan takia, atk-luokkien kankeuden vuoksi mobiiliuteen ja erilaisten oppimistyylien tukemiseen monimuotoistamalla opetusta.

Vaihtoehtoisessa seminaarissa torstai-iltana Jari Halonen kertoi eOPSista eli tietotekniikan ja elämäntaitojen opetussuunnitelmasta, Leena Hietaniemi sekä Anna-Maria Laattala kertoivat Nykyajan oppimistiloista sekä Ville Venäläinen Flipped classroomista (käänteinen opetus).

Ohjelma (pdf)

Kuvagalleria

Linkkejä:

Ville Venäläisen artikkeli Flipped Classroomista
Jari Halosen esittelemä malli aikajanasta (eOPS3.0)
Mainokset
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE). Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s