Nykyajan oppimistilat

VOP-esitys, Nykyajan opetustilatVirtuaaliopetuksen päivät 2012

Yhteiskunnan kehittyessä ja teknologian monipuolistuessa koulunkin tulisi muuttua nykyaikaan ja edistää nykyaikaisia ja tulevaisuuden taitoja, kuten tieto- ja viestintäteknologian sujuva käyttö etenkin koulutuksen ja työllistymisen kannalta.

Nykyajan oppimistiloissa on huomioitava teknologian tulo kouluihin. Pulpettien järjestäminen riviin ja opettajan pöydän sijoittaminen luokan etuosaan ei välttämättä ole paras ratkaisu. Opettaja voi olla myös luokan keskellä tai tarvitseeko opettajalla olla pöytää ollenkaan? Luokkatilan olisi hyvä olla muunneltava erilaisiin yksilö- tai ryhmätyöskentelytarpeisiin ja mobiilius (läppärit, tabletit, puhelimet…) opetusteknologian osalta takaa sujuvan tiedonhankinnan ja erilaiset tavat oppia.

Tablet-laitteilla (esim. iPad ja Androidit) pystyy toimimaan sujuvasti luokkahuoneessa ja sen ulkopuolella. Tabletit mahdollistavat esimerkiksi erilaiset videoiden katselun ja videokuvauksen sekä äänittämisen, tiedonhaun, muistiinpanojen tekemisen ja eri oppimisympäristöissä toimimisen.

Esimerkkejä opetusteknologian ja koulun toimintakulttuurin kehittymisestä löytyy Kehittämishankkeet -sivulta löytyvistä kehittämishankkeiden sivulta.

Mainokset
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE). Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s