Ote ITK:sta

Suomen suurin ja kaunein tvt:n opetuskäytön konferenssi ITK on jälleen onnellisesti ohi tältä vuodelta. Päivää ennen H-hetkeä Otteen väellä oli vielä tiukka valmistelu ja pakkailu käynnissä:

Torstai-aamuna sitten viimeisteltiin Otteen esittelypistettä alakerrassa:

Taustalla näkyy Suomen kartta, johon on merkitty kaikki kehittämishankkeet. Kartta oli osa jatkuvasti pyörivää Prezi-esitystä Otteesta ja sen kehittämishankkeista. Hankkeet olivat esillä myös esitteidensä ja postereiden kautta, ja pisteellä vuorotellen päivystäneet Sini, Raisa, Anna ja Liisa kertoivat kiinnostuneille niin Otteesta kuin kehittämishankkeistakin. Kiinnostuneita riittikin mukavasti; varsinkin jaossa olleet Lappeenrannan Sormet-hankkeen Sormeilua-kirjaset (vinkkejä iPadien koulukäyttöön) sekä Ote-hankkeen teettämät selvitykset olivat suosittuja.

Raisa Valtaoja piti yhdessä Tilat ja kalusteet -koordinointihankkeen väen kanssa teemaseminaarin Tulevaisuuden opetustila – pedagogiikan ja tekniikan liitto, jossa käytiin vilkasta keskustelua. Toisessa esityksessään Raisa esitteli TRIMiläisten kanssa uutta Opeka-työkalua, jolla pyritään kehittämään koulun e-valmiutta interaktiivisen itsearvioinnin kautta. Opeka-kyselyyn vastatessaan opettaja näkee, miten muut samassa koulussa työskentelevät ovat kysymyksiin vastanneet. Tällainen oman toiminnan arviointi suhteessa muihin voi auttaa kehittämään omaa työskentelyä – asia, josta myös professori Erik Duval innostavasti kertoi konferenssin avajaisissa. Toinen avajaisten pääpuhuja, opetusministeri Jukka Gustafsson, kehui koordinointihankkeiden työtä tiedon levittäjinä. Ministeri oli myös hiljattain käynyt tutustumassa Pirkkalan Kohti kirjatonta koulua -hankkeeseen, joka oli tehnyt häneen vaikutuksen.

Mainokset
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE). Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s