Tuunausta Tampereen tapaan

Lauantaina 11.2. tapahtui Tampereella kyykän MM-kisojen lisäksi muutakin: Tuunaa tuntisi! 2012 -messut! Kyseessä ovat jo perinteiset tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön messut; tapahtumaa on kutsuttu esimerkiksi mini-ITK:ksi. Ohjelma koostuu erilaisista työpajoista, joiden lisäksi aulatilassa voi myös tutustua laitteisiin, materiaaleihin, hankkeisiin ja palveluihin. Tutustu ohjelmaan ja työpajoihin. Suosituimpiin työpajoihin kuuluivat esimerkiksi SMART Board – valkokankaasta aktiivitauluksi, Googlen palvelut hyötykäyttöön, Tabletit lähiopetuksessa sekä iPad koulukäytössä.

Pajoihin ilmoittautui yli 200 osallistujaa; pajanpitäjät, vieraat ja eVarikon porukka mukaan laskettuna väkeä oli lähemmäs 300. Somyläiset eli Sosiaalinen media yleissivistävässä koulutuksessa -koordinointihankkeen väki piti useita pajoja. Ovilaiset eli Oppimispelit ja virtuaalimaailmat -koordinointihankkeen väki tutustutti opettajia Second Lifen ja perusopetukseen sopivien oppimispelien saloihin. Koko päivän talossa oli hyvä tekemisen meininki ja innostunut kuhina; tauoilla ehdittiin myös verkostoitua. Monissa pajoissa sekä pajan vetäjä että osallistujat olivat niin innoissaan asiasta etteivät olisi malttaneet lopettaa – melkoisen hyvä saavutus lauantaiselle veso-päivälle!

Saimme kävijöiltä runsaasti palautetta – houkuttimena toimi palautetta antaneiden kesken arvottava e-lukulaite 🙂 Suurin osa palautteesta oli positiivista ja messujen toivottiin jatkuvan samantyyppisinä. Joukossa oli toki myös hyviä parannusehdotuksia.

Suurin osa messuille osallistuneista oli opettajia Tampereelta ja lähikunnista, mutta oli menossa mukana väkeä kauempaakin.  Helsinkiläisiltä, jyväskyläläisiltä ja turkulaisilta kuulimme, että vastaavanlainen toimintamalli olisi heillekin mieleen. Ties vaikka ensi vuonna olisikin sitten luvassa sisartapahtumia: Tuunaa tuntisi! Helsinki tai Tuunaa tuntisi! Jyväskylä 😀 Tämän vuoden tunnelmiin voi tutustua täällä.

Mainokset
Kategoria(t): Tampereen OTE. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s