Tampereen konservatorio kehittää musiikkiteknologiaa oppiaineena

Tampereen konservatorion logoKaustisen OTE-hanke vieraili marraskuussa Tampereen konservatoriossa, jossa alkoi oppimisympäristöjen kehittämishanke syksyllä 2011. Vierailijoina olivat Kaustisen koordinaattori Jenni Pekkarinen sekä Kaustisen musiikkilukiosta rehtori Taina Lehtonen, media-assistentti Janne Leino ja musiikinopettaja Rasmus Tammik. Konservatorion hankkeesta olivat puolestaan kertomassa rehtori Ilari Laakso, koulutusohjelmavastaava ja musiikin teknologian opettaja Juha Sipilä ja Tampereen ammattikorkeakoulun lehtori Matti Ruippo.

Konservatorion hankkeessa on tavoitteena kehittää ja yhtenäistää musiikkiteknologia-oppiainetta musiikkioppilaitoksissa valtakunnallisesti. Tampereen konservatoriossa on lisäksi meneillään toinen hanke, jossa pyritään tuottamaan sähköistä oppimateriaalia sekä kolmas hanke, jossa suunnitellaan musiikin opetuksen tiloja.

Musiikkiteknologiakoulutuksen harmonisointi -kehittämishankkeeseen tuli tarve jo vuonna 2008 rehtorin pohtiessa sitä, miten musiikkioppilaitosten tulisi valmistautua siihen, että oppijat pystyisivät etenemään konservatoriosta musiikin ammattiopintoihin. Tampereen konservatorion kanssa yhteistyötä tekevät koulut ovat järjestäneet tapaamisia n. kahdeksan kertaa viimeisen parin vuoden aikana, joten materiaalia hankkeeseen on jo muodostunut näistä tapaamista.

Konservatorion rehtorin mukaan musiikkiteknologiatietoisuutta on vasta hyvin harvoilla ja klassisen puolen osaavat musiikintekijät eivät ole olleet teknologian kanssa tekemisissä. Musiikkiteknologiaa ei välttämättä lisättäisi musiikin perusteisiin, joka on musiikin teoriaa ja säveltapailua. Musiikkiteknologia halutaan osaksi opetussuunnitelmaa, josta on tulossa uusi versio lähivuosina.

Kaustisen musiikkilukion media-assistentin arvion mukaan konservatorion tunnelma oli ammattimainen ja opetusta päästään toteuttamaan ajanmukaisilla ja tarkoitukseen sopivilla laitteilla. Sekä yksinkertaista tekniikkaa että huipputekniikkaa tuntui olevan riittävästi tarpeisiin nähden.

Mainokset
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE). Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s