Verkostotapaamisessa vanhat ja uudet hankkeet pohtivat hyvien käytänteiden mallitamista

OTE-hankkeen kehittämishankeverkosto tapasi  Tampereella 8.-10.11.2011, jolloin uudet ja vanhat oppimisympäristöjen kehittämishankkeet pääsivät tutustumaan toisiinsa. Uusien hankkeiden myötä verkostossa vahvistui mobiililaitepainotus sormitietokoneiden ja miniläppäreiden opetuskäytön kehityshankkeiden kautta. Tilaisuuteen osallistui n. 30 innokasta hankelaista ympäri Suomen miettimään mm. yhteistyömahdollisuuksia.

Tapaamisen ensimmäisenä päivänä pohdittiin erityisesti hankkeissa syntyviä hyviä käytänteitä ja pedagogisia malleja, ja sitä miten niitä kannattaisi mallintaa niiden levittämiseksi. Tämän tehtävänhän on OPH:kin antanut kehittämishankkeille rahoituksen myöntäessään. Mallintamista pidettiin tärkeänä asiana, mutta ihan yksinkertaista se ei ole. Tavoite olisi, että mallit olisivat sen verran kuvaavia, että kuka tahansa asiaa vähemmän tuntevakin opettaja tai rehtori voisi löytää malleista inspiraatoita omaan työhönsä ja soveltaa niitä omaan opetukseensa ja kouluunsa sopivaksi. Koordinointihankkeen ydintehtävänähän on levittää näitä malleja valtakunnallisesti, joten mallien kerääminen hankkeilta on tärkeää. Todettiin myös, että mallien kuvaaminen pelkästään tekstimuodossa ei ole tarpeeksi havainnollista vaan niihin pyritään liittämään myös muutakin kuvausta, kuten kuvia, videoita, oppimateriaalia ja muuta oleellista oheismateriaalia. Päätettiin siis kehittää jonkinlainen määrämuotoinen kuvaustapa, jonka mukaisesti hankkeet voisivat tuotteistaa omat hankkeensa hyvät käytänteet ja pedagogiset mallit.

Toisen päivän teemana oli matematiikan opetus, mobiililaitteet ja oppimispelit sekä virtuaalimaailmat. Turun Mato 2 -hanke esitteli matematiikan tietoteknisavusteiden opetuksen kehittämistyötä, Lappeenrannan Sormet-hanke esitteli iPad-laitteiden henkilökohtaisen käytön pilottejaan ja Kauniaisten Unelmakoulu, Lempäälän Meidän koulu 3.0 ja Tampereen Epun mediareppu-hankkeet omia mobiililaitepilottejaan. Lisäksi OVI – Opetuspelit ja virtuaalimaailmat -koordinointihanke esitteli oman teemansa mukaisesti tietoa opetuspeleihin ja Second Lifeen liittyen hankeverkostolaisille.

Kahden päivän anti oli tosi hyvää ja kotimatkalle lähdettiin monta asiaa rikkaampana 🙂 Todettiin, että tällaiset tapaamiset auttavat paljon hanketyössä eteenpäin, kun kuulee, mitä muualla on tehty ja missä asioissa voidaan tehdä yhteistyötä.

Mainokset
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE). Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s