Sallassa innovoidaan digiaikaa

Digiaikaa innovoimaan -hankkeessa pyritään löytämään uusia ratkaisuja koulujen digiaikaan pääsemiseksi. Vierailimme Sallassa Marja Myllykankaan johdolla ja pääsimme tutustumaan Sallatunturin koulun opettajiin ja tiloihin. Sallan sijainti asettaa haasteita myös opetuksen toteuttamiselle; pisimmät koulumatkat voivat olla jopa 75 km suunta. Lukioon opiskelijoita tulee myös Venäjältä siten, että he viettävät Sallassa 2-3 viikon jaksoja ja saavat lukion päättötodistuksen.

Sallan sivistystoimenjohtaja Marja Myllykangas ja Kaustisen musiikkilukion rehtori Taina Lehtonen tutustumassa koulun atk-luokkaan.

Atk-luokassa oppilaiden tietokoneiden käytön seuranta on toteutettu sijoittamalla näytöt opettajan pöytää kohden. Koulun nykyisestä atk-luokasta halutaan kuitenkin luopua, sillä tekniikka on jo vanhentunutta. Laitteita halutaan tuoda enemmän luokkiin, jolloin ne olisivat helpommin oppilaiden saatavilla kaikissa tilanteissa. Opettajilla on ollut testauksessa tablet-laitteita ja niiden käyttöä opetuksessa on mietitty.

Mm. matematiikan opetuksessa on hyödynnetty kosketustauluja. Tehtävänannot voi opettaja tehdä valmiiksi ennen tuntia. Tehdyt ratkaisut pystytään tallentamaan ja avaamaan myöhemmin uudelleen.

 

 

Joustavan perusopetuksen ryhmä työskentelee muuntautuvissa tiloissa, joissa opiskelu perustuu toiminnallisiin ja työpainotteisiin menetelmiin. JOPO-luokassa oppilailla on käytössä myös läppäreitä. 

 

 

Hanke starttaa kunnolla käyntiin syksyllä 2011 uuden hanketyöntekijän myötä. Parhaillaan Sallaan ollaankin etsimässä lukuvuodeksi 2011-2012 ”digiopettajaa”, joka toimisi hankkeen suunnittelijana sekä opettajien tukena uuden teknologian käyttöönotossa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä kaikkea Sallassa ensi talven aikana innovoidaan 🙂

Mainokset
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE). Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s