Kurkkaamassa Epun mediareppuun Muotialan koululla

Touhua ja tohinaa riitti Epun mediarepun animaatiopajassa, kun eskarit, eka- ja tokaluokkalaiset tekivät pieniä animaatioelokuvia yhdessä. Välineinä heillä oli tavallinen webbikamera ja läppäri sekä tietysti pieniä leluhahmoja, joiden seikkailuista tarinoita syntyi. Lapset saivat itse ideoida tarinan, joka sitten toteutettiin näppäämällä kameralla kuvia jokaisen pienen liikuttelun jälkeen. Lapset ja aikuiset myös olivat niin innostuneita, että itsellekin tuli into kokeilla samaa kotona: lapset ja läppäri kameroineenhan löytyi kyllä!

Epun mediareppu -hankkeessa tehdäänkin paljon kivoja asioita tietotekniikan avulla. Animaatiopajat, liveuutislähetykset naapurikouluun ja mobiililaitteet ovat tuttua kauraa pikkuisille. Erityisesti itse vanhempana tykkäisin kovasti, jos omien lapsienikin päiväkodissa hoitajat kertoisivat blogiin päivän tapahtumista ja antaisivat mahdollisuuden kurkistaa hoitopäivän sujumista videoneuvotteluyhteyden kautta.

Epuilta on tänä keväänä julkaistu myös taitotaso-peli, jonka avulla lapset voivat tarkistaa ja kehittää omia tvt-taitojaan. Ja palkintona tästä saa ihka oman diplomin. Myös kaikista opetuskokeiluista tehdään CD-romppu, joka on helppo antaa myös uudelle opettajalle inspiraation lähteeksi.

Vaikka itse omin silmin kaiken on nähnyt, on silti vaikeaa uskoa, että meidän pienet lapsoset omaksuvat tietotekniikan käytön niin nopeasti. Nämä pienet vasta todellisia diginatiiveja ovatkin!

Mainokset
Kategoria(t): Laitteet ja ohjelmistot (OTE), Tampereen OTE. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s